Průkopnický kávovar Z10 s mlýnkem P.R.G. pro horké kávové speciality a speciality Cold Brew
Nový model automatického kávovaru Z10 je mistrovským kouskem švýcarského inženýrství. Jediným stisknutím tlačítka připraví širokou škálu horkých nápojů od silného espressa až po populární flat white. Navíc díky specialitám Cold Brew poprvé představuje naprosto nový požitek z kávy. To umožňuje mlýnek Product Recognising Grinder (P.R.G.), který rozpozná vybranou specialitu a v mžiku jí přesně na míru přizpůsobí jemnost mletí kávových zrn.
Společnost JURA vyvinula perspektivní proces Cold Brew – jedná se doslova o osvěžující špičkovou inovaci. Při tomto procesu se studená voda pod vysokým tlakem protlačuje pomalými impulzy skrz čerstvě namletou kávu. Výsledkem je objev naprosto nového způsobu pití kávy – osvěžující, plné energie, s báječně vyváženým aromatem.
Prémiový plně automatický kávovar se ovládá přes dvakrát rychlejší 4,3" dotykový displej a otočné tlačítko Blue Crystal Rotary Switch. Funkce Speciality Selection a umělá inteligence umožňují obzvláště snadnou a intuitivní obsluhu přístroje. Zásadní technologický posun se odráží ve skulpturálním designu. Konvexně-konkávní přední panel je viditelným důkazem záliby v detailu a preciznosti při výrobě. Vysoká kvalita modelu Z10 je příslibem vynikající chuti.
Nový mlýnek Product Recognising Grinder (P.R.G.)
Pro zajištění optimálního namletí u každé speciality byl vyvinut mlýnek Product Recognising Grinder (P.R.G.). Tento přesný mlýnek disponuje elektrickým řízením, a dokáže se tak individuálně nastavit na předem určený stupeň mletí během zlomku vteřiny – mnohem rychleji a častěji, než by to umožňovalo ruční mletí. Spektrum nastavení sahá od velmi jemného stupně mletí pro krátké klasické nápoje až po velmi hrubý stupeň pro prodloužené speciality. Labužník se nemusí o nic starat, neboť nastavení probíhá plně automaticky při každé přípravě a je možné je navolit podle přání díky funkci Aroma Selection před každou přípravou ještě navíc i individuálně.
Cold Brew – extrémně svěží
Díky procesu Cold Extraction připravuje model Z10 pravé speciality Cold Brew. Zatímco se mnoho běžných studených kávových nápojů připravuje nejčastěji zchlazením horké kávy, v případě specialit Cold Brew probíhá extrakce u modelu Z10 ve studené vodě, impulzně, pod vysokým tlakem a se spíše hruběji namletou kávou. Výsledkem v šálku je ryzí, energií nabitý osvěžující nápoj, ve kterém skvěle vynikne ovocné aroma kávy, aniž by je překryly hořké látky.
Spařovací jednotka 8. generace
Spařovací jednotka je srdcem každého plně automatického kávovaru. Pro model Z10 společnost JURA sestrojila osmou generaci spařovacích jednotek. Tato jedinečná 3D spařovací technologie zajišťuje, aby voda průběžně a rovnoměrně prolévala mletou kávu. Díky tomu dochází k maximálnímu rozvinutí aromatu, jak u horkých specialit, tak i u studených nápojů Cold Brew.
Luxus v nejlepší formě
U modelu Signature Line používá společnost JURA masivní, tři milimetry silné hliníkové desky pro přední a horní části. V průběhu náročného zpracování získává výchozí materiál charakteristické tvary řady Z. Elektrochemický proces eloxování zušlechťuje povrch. Barva zdůrazňuje jak typický charakter materiálu, tak i tvar. Podstavec pro šálky z těžkého, chromovaného zinkového tlakového odlitku završuje distingovaný vzhled modelu Z10 Signature Line.